iyileşme süresi

Kalabalıktı bir sürü ses bir sürü konu geçiyordu ben çevirirken bardağı önümde rüzgârı yemekten mi sızlıyordu göğsüm duygularımın maskara oluşundan mı bilemedim zaten o an bilmek gerekmiyordu..
Sen susma benay dedi bir ses ismim geçmişti irkildim ben susmuyorum dedim konuşuyorum içimden hemde saatlerdir susmuyorum..
Gülümsedi kilometrelerce geldin diye mırıldandı içinde ki seside bıraksaydın oralarda belki dedim belki birgün oda olur neden olmasın..
Anlatmak istersen dinlerim dedi biraz daha tedirgin bir sesle ne olur anlatma dercesine.
Anlatacağım birşey yok dedim biraz öfkeli biraz kırgınım biraz hırpalandım biraz düştüm ama iyiyim evimden biraz uzağım işte hepsi bu.
Sen susma benay diye yineledi susmuş kadın gitmiş kadındır sen susma işte.
Ateşe baktım yanıyordu, derin bir nefes aldım göğsümü delercesine yanıyordu.
Olur dedim susmam,
Ben susmam, yüzüme bakmadı elini cebine atıp gökyüzüne baktı ne çok yıldız var değil mi diye mırıldandı.
Yanlış zamanda yanlış bir şehirde olduğumu anlar gibiydi sesi,eski benay nerede sahi şu yıldızların arasında mı gizleniyor yoksa o dimdik ayakta duran küçük nerede..
Buradayım dedim alıştığı ses tonumla,
Biliyorum geleceksin dedi ama sanırım biraz vakti var umarım yıldızlar hala böyle güzel duruyor olur dedi merak etme dedim içler acısı bir teselli niyetinde, sen hiç merak etme..
Gecenin derinliğinde boğuluyordu sesler, gülüşler denizin sesi çınlıyordu masada rüzgâr estikçe titriyordu ellerim ay tam olması gerektiği gibi olması yerde biraz üşüyordum hepsi buydu işte..