bazen hayat.

Çünkü bazen çok güzeldir ve yazdıkça yazasın, konuştukça konuşasın gelir.
Kışın ortasında zevkle dondurma yersin mesela, yada tereyağının üzerine light reçeli sürmek gibidir, zorunluluktan ziyade keyiftir seni dengede tutan, keyfin yerindeyse herşey şahane.
Düşünmek anlamsızdır, doğalsındır yapmak istediğini yapar dur noktanda değilde durmak istediğinde durursun, erteleyebileceğin kadar ertelersin mesela faturaları, son ödeme tarihleri geçmiş olan eski konuşmaları, ve böyle süregelen bir alışkanlıktır yaşamak, yaşadığın müddetçe varolmak istersin birkaçının çerçevesinde, bazı fotoğraflar eskir, siyah kazaklar rafa kaldırılır, bazı alışkanlıklar yeni alışkanlıklarla devredilir, susmak üzgün olmak değildir susmak aslında bir çok şeyi anlatmaktır.
Gülümseyerek uyandığın zamanlar olur bir bardak kahveyle eşlik edersin yarım kalan sohbete, en son kimi nerede unuttuğunu hatırlayamayacak kadar iyisindir bazı şeylerde, bazen güzeldir..
Duygu yoğunluğundan ritmi bozulan kalbin eskiye döner, derin bir nefes alırsın bir gece gate'de.
Gece koltuğa dökülen mum lekesidir bazen tüm hatırladığın, iyi birşeydi sanırım bu der ve geçersin.
Kokladığın deniz, tuzunu dudağına çalmıştır parmak uçlarına konarken, balığın oltayı hızla çekmesi kadar heycanlıdır aslında bir yerden sonra, ailenle mutfakta dedikodu yaparken buluverirsin bir anda kendini sonra ertesi gün yine başka bir şehirde.
Tempodan gocunmaz ruhun, çünkü bazen güzeldir,
bazen yeniden başlar,
bazen yeniden gülümsersin,
çünkü bazen hayat,
varolabildiğin kadar iyidir.

Hiç yorum yok: